Joop Munsterman alsnog per direct weg bij FC Twente

Joop Munsterman vertrekt alsnog voortijdig bij FC Twente. De voorzitter is per direct weg bij de club uit Enschede, daardoor is Aldo van der Laan formeel de nieuwe voorzitter.

RTV Oost meldde begin maart al dat Munsterman op zou stappen, hij ontkende toen echter en zei dat hij tot het einde van het seizoen zou blijven.

"Juiste moment"

De reactie van Munsterman op de website van FC Twente: "Vanaf het moment dat ik in oktober mijn vertrek als statutair directeur aankondigde en in januari tijdens de nieuwjaarsreceptie ook bekend maakte de voorzittershamer over te gaan dragen, heb ik me gericht op een goede overdracht van mijn taken, werkzaamheden en overige lopende zaken waar ik bij betrokken ben. Dat heb ik gedaan in een fase waarin de club druk bezig is de noodzakelijke maatregelen te nemen die moeten leiden tot het financiële herstel. Voor FC Twente is het nu het beste als de huidige bestuurders in alles de ruimte hebben om het beleid richting de toekomst uit te voeren. Daarom heb ik aan mijn medebestuurders kenbaar gemaakt dat dit het juiste moment is om mijn werkzaamheden als voorzitter neer te leggen. Vanzelfsprekend wil ik al die fantastische supporters bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun in de afgelopen twaalf jaar. Ik wens eenieder binnen FC Twente succes en al het goede voor de toekomst. Dat verdient deze mooie club."

Aldo van der Laan: "Joop heeft al zijn werkzaamheden inmiddels overgedragen. We snappen zijn beslissing en danken hem alvast voor zijn jarenlange inzet. We zullen op een later moment op gepaste wijze afscheid van hem nemen."

Club wilde al langer van Munsterman af

Binnen de club werd al langere tijd aangestuurd op zijn vertrek om daardoor naar buiten duidelijk te maken dat Van der Laan en directeur Gerald van den Belt de leidende personen zijn binnen de club. Munsterman liet begin maart nog weten dat hij het seizoen zou afmaken als voorzitter van de club.

Vertek na tien jaar

Munsterman is tien jaar lang voorzitter van FC Twente geweest. Daarvoor was hij ook al twee jaar als bestuurslid actief bij de voetbalclub uit Enschede. Onder zijn leiding ontwikkelde FC Twente zich tot de club die in 2010 landskampioen werd. "Het mooiste wat je als club, en misschien ook wel als regio kan meemaken", zei Munsterman bij het aankondigen van zijn afscheid in januari. Toen werd ook al bekend dat Aldo van der Laan zijn taken over gaat nemen.

Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.