Overig

SPUNCK | Vooruitblik op THUIS met Boudewijn & Typhoon

Inga Tjapkes gaat in gesprek met Boudewijn Koops en Typhoon over 'THUIS met Boudewijn & Typhoon'
Inga Tjapkes gaat in gesprek met Boudewijn Koops en Typhoon over 'THUIS met Boudewijn & Typhoon' © RTV Oost
In deze speciale aflevering van SPUNCK blikt Inga Tjapkes vooruit naar de serie THUIS met Boudewijn & Typhoon. Een programma van 4 afleveringen waarin zij zoeken naar of en hoe je in deze tijd zichtbaar jezelf kunt zijn. En waarom het gesprek daarover nodig is. Misschien nu wel meer dan ooit.
Inga praat met Boudewijn Koops, die volop bezig is met het project Gelijkspel in het Heracles-stadion. Met daar onder meer een muziektheaterstuk over Darius Dhlomo, Zuid-Afrikaanse Tukker, voetballer, jazz-zanger en man van kleur in een onwennige witte samenleving eind jaren 50, en over wat er sindsdien veranderd is. Gelijkspel gaat over gelijke kansen en inclusiviteit. En daarom gaan Boudewijn & Typhoon op pad, op zoek. Typhoon is een woordkunstenaar, muzikant, een artiest die het pleidooi voor gelijkwaardigheid voor iedereen ademt. Omdat een mens een mens is. Boudewijn is de theatermaker, die altijd het gesprek over schurende onderwerpen aangaat.
Speciale uitzending van SPUNCK waarin Inga Tjapkes praat met Typhoon & Boudewijn Koops, de makers van 'THUIS met Boudewijn & Typhoon'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.