Nieuws

112 Nieuws: Code geel in Overijssel |Auto's botsen in Hasselt

Code geel vanwege mist in Overijssel
Code geel vanwege mist in Overijssel © RTV Oost
In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van misdrijven, ongelukken en branden in onze provincie.

21.00 uur | Code geel in Overijssel vanwege mist

Het KNMI waarschuwt woensdagavond voor plaatselijk dichte mist in het noorden en midden van het land. Voor de provincies Overijssel, Friesland, Groningen en Drenthe geldt code geel. De mist ontstaat in de nacht en verdwijnt pas in de loop van
donderdagochtend.
Plaatselijk kan het zicht minder dan tweehonderd meter zijn. Het KNMI waarschuwt dat de mist plotseling kan ontstaan en adviseert weggebruikers hun snelheid aan te passen en voldoende afstand te houden.

13.15 uur | Auto's botsen in Hasselt

Op de Verkavelingsweg in Hasselt kwamen vanmiddag twee auto's in botsing met elkaar. Dat gebeurde in een bocht van weg. Bij beide auto's brak als gevolg van de klap een wiel af. Eén bestuurster raakte gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De andere automobiliste bleef ongedeerd. Zij bestuurde een auto die na de aanrijding zonder achterwiel doorschoot in de berm van de weg. De andere auto verloor een voorwiel en kwam tientallen meters verder tot stilstand op het asfalt.
Bestuurster van auto raakte gewond na botsing met tegenligger
Bestuurster van auto raakte gewond na botsing met tegenligger © Henry Wallinga
De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Mogelijk heeft een van beide auto's gedeeltelijk op de verkeerde weghelft gereden. De zwaar beschadigde wagens moesten door een bergingsbedrijf worden weggesleept.

09.55 uur | Woningen en auto's in Raalte beschoten met luchtbuks

In Raalte heeft de politie meerdere meldingen ontvangen van schade aan ramen van woningen en vernielde autoruiten in het centrum van Raalte. De politie vermoedt dat deze schade in de nacht van maandag op dinsdag is veroorzaakt door iemand die met een luchtbuks heeft geschoten.
De politie roept iedereen die schade heeft op om aangifte te doen. Mensen met bewakingscamera's worden verzocht om de beelden te bekijken, dit kan mogelijk informatie opleveren over deze zaak.

07.00 uur | Motorrijder ernstig gewond bij ongeval in Deventer

Een motorrijder is afgelopen nacht ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de kruising van de Brinkgreverweg met de Bleekstraat in Deventer. De motorrijder botste met volle vaart tegen de achterkant van een auto, die waarschijnlijk zojuist de weg was opgedraaid. De klap was zo hard dat er veel schade ontstond.
Motorrijder ernstig gewond, veel schade  bij ongeval
Motorrijder ernstig gewond, veel schade bij ongeval © Rens Hulman
Zo brak de voorvork van de motor af en schoten losse brokstukken tegen andere auto's aan die langs de weg stonden geparkeerd. De motor eindigde uiteindelijk via de geparkeerde auto's meters vóór de auto waar de motor achterop was geklapt. Ook de motorrijder zelf vloog de auto voorbij en belandde tegen geparkeerde auto's aan op de weg.
Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd.
Omdat het niet vaststaat hoe het ongeval precies gebeurde, wordt door de Verkeersongevallen Analyse van de politie nog onderzoek gedaan naar de toedracht.
Motor breekt doormidden bij botsing in Deventer

06.50 uur | Twee gewonden bij aanrijding in Hardenberg

Twee autobestuurders raakten gisteravond laat gewond bij een aanrijding in Hardenberg. De auto's botsten frontaal tegen elkaar op de Hardenberg. Volgens omstanders reed een van beide automobilisten even op de verkeerde weghelft en kon de andere bestuurder de tegenligger niet meer ontwijken.
De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De aard van het letsel van beide slachtoffers is niet bekend.
Frontale botsing op Duitslandweg in Hardenberg
Frontale botsing op Duitslandweg in Hardenberg © GS Media

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.