Nieuws

Overijssel wil komende jaren ruim 40.000 woningen sneller gaan bouwen

Overijssel wil komende jaren sneller woningen gaan bouwen
Overijssel wil komende jaren sneller woningen gaan bouwen © ANP / Laurens van Putten
Als het aan de provincie Overijssel ligt, worden er de komende jaren sneller woningen gebouwd. Het gaat de komende jaren om 42.300 woningen in Overijssel die er in vlot tempo moeten komen. Dat voorstel heeft de provincie gedaan aan het kabinet.
Om de woningnood terug te dringen wil het kabinet tot en met 2030 zo'n 900.000 woningen in ons land bouwen. Het is aan alle provincies om gezamenlijk tot dat aantal te komen. Van dat aantal is het de bedoeling dat Overijssel er 60.000 voor haar rekening neemt. Dat aantal is begin 2021 vastgelegd in regionale woonagenda’s voor Twente en West-Overijssel. Een deel daarvan, 42.300 woningen, moet versneld worden gerealiseerd.
Een groot deel van de nieuwe woningen betreft betaalbare huur- en koophuizen. Ook worden flexwoningen gebouwd.

In oktober duidelijkheid

Volgende maand beslist de minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, Hugo de Jonge, of het aantal nieuw te bouwen woningen per provincie voldoende is. De ondertekening van de provinciale biedingen staat gepland op 13 oktober. Vervolgens worden in de regionale woondeals de aantallen door vertaald naar regio's en gekoppeld aan locaties.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.