nieuws

Raad Deventer wil niet meebetalen aan haalbaarheidsonderzoek Arusha Wildlife park

De gemeenteraad van Deventer stelt geen geld beschikbaar voor een haalbaarheidsonderzoek naar het Arusha Wildlife recreatiepark in het gebied Linderveld bij Deventer.
Een meerderheid van de raad is tegen. De partijen willen dat de ontwikkelaar Dormio als private ondernemer het onderzoek zelf betaalt. Daarnaast heeft de VVD ook geen vertrouwen in financiële situatie van de ontwikkelaar.

Gemeenteraad: geen onderzoek met gemeenschapsgeld

Wethouder Robin Hartogh Heys zei in het debat dat Deventer profiteert van zo'n park. Het levert volgens hem toerisme, recreatie en ook werkgelegenheid op. De wethouder tekende aan dat zo'n onderzoek niet automatisch betekent dat het park er ook komt. Deventer wil meebetalen aan het onderzoek, omdat de gemeente wil weten of en in welke vorm zo'n park realistisch is. De gemeenteraad zegt dat dat niet met gemeenschapsgeld kan.
Het plan gaat uit van een groot dierenpark van 70 hectare met 230 bungalows en tachtig luxe safaritenten in het gebied Linderveld bij Deventer. Het park moet jaarlijks 200.000 bezoekers gaan trekken. Er moeten volgens de plannen onder meer gnoes, giraffes, struisvogels, apen en impala's komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.