nieuws

Rechtbank Assen maakt hoogte straffen voor crimineel duo bekend

Rechtspraak
Rechtspraak
Antonio van der P. en Enise B., die vorig jaar februari een spoor van geweld trokken door Nederland, horen vandaag hoelang ze de cel in moeten. Tegen Antonio van der P. (26) eiste het Openbaar Ministerie (OM) zestien jaar cel, tegen Enise B. (20) veertien jaar. De uitspraak is vanmiddag.
Volgens het OM ging het criminele duo 'doelbewust en koelbloedig' te werk en hebben Van der P. en B. 'ongelooflijk veel leed veroorzaakt'. Hun slachtoffers hebben na ruim een jaar nog steeds lichamelijke en psychische problemen, zei de officier van justitie eerder.

Doodslag, diefstal, zware mishandelingen en afpersing

Het OM beschuldigt het 'gangsterduo' onder meer van poging tot doodslag, diefstal, zware mishandelingen en afpersing. De twee sloegen in februari 2014 toe op twee plekken in Enschede en in Echten (Drenthe), Meppel en Lage Mierde (Noord-Brabant).
Volgens de verdediging wordt ten onrechte de indruk gewekt dat Van der P. en B. 'beesten zijn en onmenselijk'. "Ze erkennen dat ze misdrijven hebben gepleegd en nemen daarvoor de verantwoordelijkheid", zeiden hun advocaten eerder.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.