Nieuws

Plafond van restaurant in Deventer stort in: "Gelukkig mankeert ons niets"

De schade in het pand is groot nadat het plafond naar beneden kwam.
De schade in het pand is groot nadat het plafond naar beneden kwam. © RTV Oost
Het plafond van vegetarisch restaurant Cigköftem aan de Nieuwstraat in Deventer is vannacht ingestort. De ravage is groot, toch blijft de uitbater van het restaurant vrij nuchter. Hij verwacht over enkele weken weer open te kunnen "De gesprekken met de eigenaar van het pand verlopen prima. Hij is heel bereidwillig."
"In het begin weet je niet wat je meemaakt", zegt Hasan Uzun. Gistermiddag werd duidelijk dat het plafond van het pand verzakte. De mensen die op dat moment in het pand waren, konden zonder problemen naar buiten. De brandweer heeft het plafond gestabiliseerd en gas, water en elektra afgesloten.
Het pand werd vervolgens afgezet met linten.
Het plafond van het pand verzakte gisteren.
Het plafond van het pand verzakte gisteren. © Perbureau Noord Oost Nederland
Vannacht kwam het plafond toch naar beneden. Over de oorzaak tast Uzun in het duister. "Er is alleen materiële schade", relativeert hij. Hij prijst zich gelukkig dat er geen slachtoffers zijn gevallen.
Wie foto's van de schade ziet, kan het zich niet voorstellen maar Uzun verwacht over enkele weken weer open te kunnen. "Er zijn ergere dingen. Gelukkig mankeert ons niks." Hij is in 'goed gesprek' met de eigenaar van het pand. "Hij is heel bereidwillig. Over twee tot drie weken hoop ik weer open te kunnen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.