Cultuur

Russische muziek, dineren met dictators en zingen voor het Amazonegebied

Enschede heeft donderdag 6 oktober de primeur van de jazzsuite 'O Verder Do Brasil' van bandleider en componist Joan Reinders uit Hardenberg. Het orkest wil hiermee aandacht vragen voor de ecologische ramp die zich voltrekt in het Amazonegebied in Brazilië. Op het SPUNCK Podium zingt de Braziliaanse zangeres Lílian Vieira, begeleid door pianist Dirk Balthaus, Joan Reinders licht toe.

Dineren met dictators

Theatergroep De Jonge Honden en Zwolse theaters combineren in de nieuwe theaterproductie 'Dineren met dictators' gerechten en verhalen uit de keuken van ‘s werelds grootste dictators. Regisseur Jolmer Versteeg van de Jonge Honden komt een voorproefje brengen.
Het Enschede’s Byzantijns Kozakkenkoor zingt liederen uit uit de Russisch-Orthodoxe kerk en de Russische volksmuziek. Veertien prachtig uitgedoste Kozakken staan op het SPUNCK Podium.
Enschede's Byzantijns Kozakkenkoor
Enschede's Byzantijns Kozakkenkoor © RTV Oost

Suikerbrood

Overijssel is rijk aan taal. Samen met Overijsselacademie, Concordia en Carintreggeland wil de Stichting Laudio dat laten horen in het nieuwe initiatief 'Marie': een klankkast over taal en thuis. Samen roepen zij alle Overijsselaars op om in hun eigen taal of dialect een aantal woorden in te spreken, onder meer 'suikerbrood'. Deze opnames zijn straks te horen in Maries klankkast. Adrie Hemmink vertelt over dit nieuwe project.
Adrie Hemmink van de IJsselacademie
Adrie Hemmink van de IJsselacademie © RTV Oost

Mexicaanse muziek

Eva en Bastiaan geven weer tips van de poppodia en Erik Neimeijer heeft een nieuwe Koffersong gemaakt, dit keer geïnspireerd door Mexicaanse muziek. Hij speelt het samen met zijn broer Jurgen op trompet.
Jurgen en Erik Neimeijer
Jurgen en Erik Neimeijer © RTV Oost
SPUNCK Podium bekijk je hier:
Spunck Podium van 28 september

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.