Nieuws

Politie doorzoekt opnieuw woning in Deventer in vermissingszaak Ercan Özturk

Politie doorzoekt opnieuw woning in Deventer in vermissingszaak Ercan Özturk
Politie doorzoekt opnieuw woning in Deventer in vermissingszaak Ercan Özturk © News Untied / Rens Hulman
In een woning in Deventer doet de politie opnieuw onderzoek in verband met de vermissing van de 29-jarige Ercan Özturk. De man vertrok in maart 2021 vanuit zijn woning in Apeldoorn en is daarna niet meer teruggekeerd. Het huis waar de politie onderzoek doet, is afgezet met zwarte schermen.
Het gaat om een woning aan de Zevenbergenstraat, hetzelfde huis dat de politie in december vorig jaar ook al eens doorzocht. Destijds werden in de woning mogelijk relevante sporen aangetroffen. Bij de doorzoeking van vandaag maakt de politie samen met het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gebruik van nieuwe forensische technieken.
De politie laat weten meerdere scenario's open te houden, maar er sterk rekening mee te houden dat Özturk niet meer in leven is. "Naarmate de tijd verstrijkt, is de kans groter dat de man niet meer in leven is en dat er sprake is van een levensdelict."

Eerdere zoektochten

De politie heeft al op verschillende plekken gezocht naar aanwijzingen over de vermiste Apeldoorner. In april 2021 werd een appartement aan de Lebuinuslaan uitgekamd, maar dat leverde niks op. Datzelfde gold in december vorig jaar voor een zoektocht in een bos in Schalkhaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.