Nieuws

Bedrijf in Kampen levert 466 tank-transporters voor het Amerikaanse leger

Een bedrijf in Kampen gaat 466 tank-transporters leveren aan het Amerikaanse Ministerie van Defensie
Een bedrijf in Kampen gaat 466 tank-transporters leveren aan het Amerikaanse Ministerie van Defensie © Broshuis
Een miljoenenorder voor de firma Broshuis in Kampen. Het bedrijf gaat 466 tank-transporters leveren aan het Amerikaanse Ministerie van Defensie. De deal heeft een waarde van ongeveer 270 miljoen euro.
Afgelopen week is de handtekening gezet onder een contract waarin is vastgelegd dat Broshuis de komende vijf jaar 466 zogeheten Enhanced Heavy Equipment Transporter System (EHET) trailers gaat uitleveren. Het gaat om diepladers voor het transport van tanks en ander zwaar materieel. Tests wezen uit dat de prototypes van Broshuis voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.
Het trailersysteem is ontworpen om zelf te laden en te lossen en kan een lading tot 85 ton vervoeren. Hierdoor kan de combinatie de zwaarste rupsvoertuigen van het leger vervoeren. “Deze nieuwe opdracht bevestigt voor ons dat de investering in kwaliteit en extra functionaliteit door het Amerikaanse leger gewaardeerd wordt", zegt Pieter-Bas Broshuis, eigenaar van Broshuis. "We zijn trots op onze organisatie en het vertrouwen van onze klanten.”

Diepladers

In 2019 sloot Broshuis ook al een deal met het Amerikaanse leger. Destijds mocht het bedrijf 170 diepladers leveren. Die overeenkomst was goed voor ruim vijftig miljoen euro en was destijds in de branche de grootste order die ooit in Europa werd gegeven. De nieuwe deal gaat dus om meer dan vijf keer zo veel geld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.