Overige sporten

Padelspeler Bram Meijer kan zich meten met wereldtop op World Padel Tour in Amsterdam

Bram Meijer
Bram Meijer © ANP Foto
Padelspeler Bram Meijer heeft zich woensdagavond op de World Padel Tour in Amsterdam kranig geweerd tegen de absolute wereldtop. De 27-jarige Enschedeër ging samen met zijn partner Uriël Maarsen onderuit tegen het Spaanse topduo Jeronimo Gonzalez en Alejandro Ruiz.
Het werd uiteindelijk 6-0, 7-6 voor de Spanjaarden, die zich daarmee kwalificeerden voor de kwartfinales. In de eerste set konden Meijer en Maarsen het tempo van de nummer 4 en 8 van de wereld niet bijbenen, maar in het tweede bedrijf bood het Nederlandse koppel beduidend meer tegenstand.

Nederlands kampioen

Uiteindelijk moest er een tiebreak aan te pas en daarin waren de geslepen Gonzalez en Ruiz uiteindelijk het sterkst. Bram Meijer en Uriël Maarsen werden in maart nog Nederlands kampioen.

Padel Tour Amsterdam

Padel, enkele jaren geleden overgewaaid vanuit Zuid-Amerika en één van de snelst groeiende sporten ter wereld, is inmiddels ook razend populair in Nederland. De Centrale Markthal in Amsterdam is deze week het decor van het eerste grote padelevenement in ons land: de World Padel Tour.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.