Betaald voetbal

Sam Kersten op de weg terug bij PEC Zwolle: "Totaal geen klachten meer"

Sam Kersten
Sam Kersten © Orange Pictures
Na de interlandweek branden de vaderlandse competities in het betaald voetbal dit weekend weer los. In de Keuken Kampioen Divisie neemt koploper PEC Zwolle het vrijdagavond in het eigen MAC3Park Stadion op tegen de beloften van Jong Ajax.
Thomas Beelen zal morgen niet aan de aftrap verschijnen. De verdediger is niet volledig fit en zal dus op de bank plaatsnemen. Zijn logische vervanger is Melayro Bogarde. Ook middenvelder Younes Taha begint op de bank tegen de Amsterdammers.

Kersten

Sam Kersten is na zijn kniekwetsuur, die hem ruim negen maanden aan de kant hield, op de weg terug bij de Zwollenaren. "Hij is er nog niet bij, zijn focus ligt nog op het spelen in oefenwedstrijden", schetst oefenmeester Schreuder. "We hebben in de laatste wedstrijd tegen Suriname gezien dat het voor hem toch nog pittig is. Dat is ook heel normaal. Voor hem is de mooiste overwinning dat hij totaal geen klachten meer heeft aan zijn knie."

Nog niet topfit

Speeltijd in de competitie zit er komend weekend nog niet in voor Kersten. "Wanneer hij weer totaal topfit is, weten we niet. Dat is met zo'n soort verdediger ook anders dan iemand als Samir Lagsir, die wat makkelijker loopt en beweegt. Ook hij zit nog ver van de wedstrijdselectie af.
PEC-trainer Dick Schreuder: "Ik bel veel met Alfred, maar we hebben het niet over de opstelling"

Broer Alfred

Jong Ajax komt dus op bezoek in Zwolle, dus wie kan je dan beter raadplegen dan broer Alfred, trainer van de hoofdmacht van de Amsterdammers? "We spreken elkaar natuurlijk wel veel, maar we hebben het eigenlijk niet over de opstelling", lacht Schreuder. "Ik vind het ook prima zo, dat hoort ook niet. Het is echt zo. We hebben het er totaal niet over gehad. Ik ga er niet over beginnen en hij begint er niet over", benadrukt hij.

Radio Oost

Het treffen tussen PEC Zwolle en Jong Ajax is live te beluisteren in De Oosttribune op Radio Oost en ook op onze online kanalen mis je niets van het duel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.