Nieuws

Demi was somber omdat ze eenzaam was: zo klom ze uit de put

Demi was somber omdat ze eenzaam was: zo klom ze uit de put
Demi was somber omdat ze eenzaam was: zo klom ze uit de put © RTV Oost
"Ik zat veel op de bank, had geen vrienden en was somber." Demi Blaauw uit Almelo vond het lastig om te praten over haar eenzaamheid, maar is blij het ze het toch heeft gedaan. Ze besefte dat praten dé oplossing is om uit de put te klimmen en begon een stichting om eenzaamheid tegen te gaan: Never2BeAlone.
"We hebben geregeld ledenavonden", zegt Demi. "Dan gaan we samen wat drinken, karaoke, we doen van alles. Er is veel behoefte aan, je merkt dat veel jongeren zich eenzaam voelen en er niet over durven te praten."

Praatje maken

"Eén op de vier jongeren voelt zich wel eens eenzaam", zegt Nicol Avci, jongerencoach bij Avedan. "Ik maak vaak van dicht bij mee wat dat met je kan doen, tot aan suïcidale gedachten aan toe." Avci werkt inmiddels samen met Demi, om zoveel mogelijk mensen te helpen die zich eenzaam voelen.
Demi was somber omdat ze eenzaam was: zo klom ze uit de put
Eenzaamheid is een groot probleem, zegt Monique Beernink. Zij begon in 2019 met Samen1Twente; een netwerk dat eenzaamheid tegen moet gaan. Volgens Beernink voelt 47 procent van de mensen zich wel eens eenzaam. Twaalf procent (76.000 mensen) voelt zich heel erg eenzaam.
Volgens haar helpt het al enorm als we eens wat vaker naar elkaar omkijken. Dat kan bijvoorbeeld door bij iemand aan te bellen of gewoon op straat iemand aan te spreken. Zo kan een band ontstaan, waar je dan op kan voortborduren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.