Betaald voetbal

Armenteros keert terug in elftal bij Heracles Almelo

Samuel Armenteros
Samuel Armenteros © Orange Pictures
Samuel Armenteros keert morgenavond terug in de basis bij Heracles Almelo in de uitwestrijd tegen FC Den Bosch. De Zweedse spits ontbrak vorige week door een blessure, maar is fit genoeg om zijn rentree te maken.
Armenteros speelt in plaats van Anas Ouahim, die na zijn rode kaart voor vier wedstrijden werd geschorst. "Hij benadeelt niet alleen de ploeg, maar ook zichzelf", vindt trainer John Lammers, die deze week een gesprek voerde met de middenvelder over zijn tweede directe rode kaart in vijf maanden tijd.
"Anas zit in een heel goede fase, er komen veel mensen kijken voor hem en nu moet je er vier weken uit. Dat is een lange tijd en dat is zonde. Bovendien krijgen nu andere spelers de mogelijkheid om zich te laten zien. En als zij het goed doen, moet Anas wachten op zijn plaats. Dat heb ik hem ook verteld."

Blessures

Rigino Cicilia, Kasper Lunding en Héritier Deyonge kampen met een hamstringblessure en zijn vrijdag niet inzetbaar. Ook Koen Bucker ontbreekt; de reservedoelman is ziek. Sem Scheperman verliet donderdag voortijdig de training vanwege een enkelkwetsuur. De ernst daarvan is nog niet duidelijk.
Lammers voegt Lasse Wehmeyer morgen toe aan de wedstrijdselectie. De 20-jarige middenvelder uit Duitsland speelt doorgaans in Onder 21 van de FC Twente/Heracles Academie.

Doelsaldo

Morgenavond is de voorlaatste speelronde in de eerste periode. Heracles en PEC gaan samen aan de leiding met evenveel punten en hetzelfde doelsaldo. Doordat PEC vaker heeft gescoord, staat die ploeg momenteel een plek hoger op de ranglijst.
Toch houdt Lammers zich daar niet extra mee bezig. "Je probeert gewoon je wedstrijden te winnen, dat is het allerbelangrijkste. En ik vind sowieso: als je voor staat, moet je de dingen blijven doen die je hebt afgesproken. Als het 1-0 staat, probeer je 2-0 te maken. En is het 2-0, dan probeer je 3-0 te maken. Dus dat is niet anders dan we normaal gesproken doen."
Het duel in Den Bosch is vrijdagavond vanaf 20.00 uur live te volgen in De Oosttribune op Radio Oost.
Heracles-trainer John Lammers sprak deze week met de geschorste Anas Ouahim: "Hij benadeelt niet alleen de ploeg, maar ook zichzelf. Maar het geeft andere spelers ook weer de mogelijkheid zich te laten zien."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.