Nieuws

Verdachte aangehouden in onderzoek naar zedenmisdrijf in stadspark Kampen

De politie heeft een groot gebied afgezet
De politie heeft een groot gebied afgezet © Stefan Verkerk/ News United
De politie heeft woensdag een 18-jarige man aangehouden als verdachte van een zedenmisdrijf afgelopen weekend in de omgeving van het stadspark in Kampen. Het gaat om een inwoner van Dronten.
In de nacht van zaterdag op zondag werd de politie gealarmeerd en startte direct een onderzoek. Het park werd toen afgezet om zorgvuldig sporenonderzoek te kunnen doen. "We hebben het meerderjarige slachtoffer direct opgevangen en uitgebreid met haar gesproken. Nadien hebben we met getuigen gesproken, hebben we een buurtonderzoek uitgevoerd en zijn we op zoek geweest naar beeldmateriaal ten behoeve van het opsporingsonderzoek", meldt de politie in de verklaring waarin de aanhouding bekend wordt gemaakt.

Aanhouding verdachte

Na het incident is een getuigenoproep gedaan om mensen te vinden die iets hadden gezien of gehoord. De verzamelde informatie heeft geresulteerd in het identificeren en het aanhouden van de verdachte, afgelopen woensdag. De politie doet verder geen mededelingen over de verdachte.
De politie was de afgelopen dagen zeer spaarzaam met het delen van informatie over de zaak. Dat doen ze omdat dergelijke incidenten een grote impact hebben op slachtoffers, laat de politie weten. Bovendien kan het leiden tot maatschappelijke onrust.
Dat de politie altijd zeer terughoudend is met het delen van herleidbare of al te specifieke informatie is in de eerste plaats bedoeld om het slachtoffer te beschermen en af te schermen. "We beseffen ons dat de behoefte aan informatie bij ervaren onrust groot is. Ook al werken die twee belangen tegengesteld op elkaar, we blijven het belang van het slachtoffer op nummer één zetten. We hopen op begrip."
De politie is overigens nog steeds op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over het incident.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.