nieuws

Wilminktheater Enschede: grote zorgen over toekomst HET Symfonieorkest

Wilmintheater maakt zich zorgen om toekomst HET Symfonieorkest
Wilmintheater maakt zich zorgen om toekomst HET Symfonieorkest
Het Wilminktheater in Enschede maakt zich grote zorgen over de toekomst van HET Symfonieorkest en in het verlengde daarvan over de eigen programmering en inkomsten. Het orkest kondigde vandaag aan met onmiddellijke ingang een aantal concerten te schrappen, waaronder de concerten in Deventer en Zwolle, omdat ze de begroting niet sluitend krijgt en fors moet bezuinigen.
HET Symfonieorkest is met dertig concerten per jaar, veel repetities en een eigen kantoorruimte de belangrijkste gebruiker van het Muziekcentrum, een accommodatie voor het Wilminktheater en eigendom van de gemeente Enschede. "De hoop is dat het orkest zijn kwaliteit behoudt. Het zou erg jammer zijn als het uit Enschede verdwijnt; het Muziekcentrum is ooit gebouwd voor de symfonie", aldus directeur Hartman van het Wilminktheater.
Hartman maakt zich voor het komend seizoen nog geen zorgen over de voorstellingen in het Muziekcentrum. Volgens haar heeft het orkest de schouwburgen in Deventer en Zwolle op de hoogte gebracht, maar is zij nog niet gebeld. Hartman weet dus niet uit de eerste hand wat de plannen zijn. Na de paasdagen wil ze zich door directeur Mannak laten inlichten.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.