nieuws

Ruim 3,5 miljoen tv-kijkers voor The Passion in Enschede

The Passion op het Van Heekplein
The Passion op het Van Heekplein
Het rechtstreekse verslag van The Passion in Enschede op tv is donderdagavond gevolgd door ruim 3,5 miljoen tv-kijkers. Het is daarmee het best bekeken tv-programma van de dag, meldde de Stichting KijkOnderzoek (SKO) vrijdag.
Het muziekspektakel over het lijdensverhaal van Jezus werd voor de vijfde keer uitgevoerd en was voor het eerst ook integraal te volgen via NPO Radio 2. The Passion trok ongeveer 20.000 bezoekers, net zo veel als vorig jaar in Groningen. Het publiek stond langs de route van de kruisweg en op het Hendrik Jan Van Heekplein, waar de uitvoering was.
"Het verhaal van Jezus bereikte opnieuw een miljoenenpubliek en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Zijn lijden, sterven en opstanding was dramatisch en kostbaar", zei directeur Arjan Lock van de EO, die het evenement samen met de KRO uitzond. "Een verhaal dat nooit is uitverteld. Juist daarom begonnen we vijf jaar geleden in Gouda met The Passion." Hoofdrollen waren er deze editie voor Jim de Groot (Jezus), Jon van Eerd (Pontius Pilatus) en Jeroen van der Boom (Petrus). Robert ten Brink was de verteller, Bridget Maasland deed verslag.
De afgelopen jaren groeide het evenement op Witte Donderdag uit tot een echte kijkcijferhit. De eerste keer keken er bijna een miljoen mensen, vorig jaar 3,2 miljoen en dit keer waren er 3.574.000 tv-kijkers.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.