Nieuws

Advocaat Enschedese moordzaak Daan Mellée: "De ex-verdachte heeft daderwetenschap"

Onderzoek bij de woning waar Daan Mellée werd doodgeschoten
Onderzoek bij de woning waar Daan Mellée werd doodgeschoten © News United - Politie
Ex-verdachte Mario S. van de moord op Enschedeër Daan Mellée heeft aan meerdere mensen verteld dat hij degene is geweest die het slachtoffer van het leven heeft beroofd. Dat blijkt volgens de advocaat van één van de huidige hoofdverdachten uit recent toegevoegde stukken aan het strafdossier.
Daan Mellée werd op 3 juli 2018 dood gevonden in het huis van zijn vriendin aan Het Oosterveld in Enschede. Uit onderzoek bleek dat hij al een dag eerder was omgebracht. Uit recent toegevoegde politiestukken blijkt dat twee getuigen melden dat ene Mario S. al voorafgaand aan de vondst van slachtoffer Daan wist te melden dat 'ie dood was. "Dat is pure daderwetenschap", stelt advocaat Wenzel Tuma van één van de hoofdverdachten. "En dus ontlastend voor mijn client."
Mario S. is de ex-partner van Debbie, de toenmalige vriendin van Daan Mellée. Mario zou volgens getuigen boos zijn geweest op Daan, omdat die de tanden uit Debbie's mond had geslagen bij een ruzie.

Dna op bed

Volgens het OM is Debbie samen met twee kameraden verantwoordelijk voor het ombrengen van Daan. Haar dna zat op een huls die naast het slachtoffer lag, en op een vest dat door haar was gedragen zaten kruitsporen. Tenslotte wijzen verschillende getuigen haar aan als opdrachtgever.
Maar haar raadsman, Wenzel Tuma, wijst dus naar Mario S. als verdachte. "Zijn dna is nota bene gevonden op het bed waar het slachtoffer is doodgeschoten." En hij wijst op uitlatingen van twee broers die stellen dat Mario betrokken is.

Onbetrouwbaar

Maar volgens het OM zijn die getuigen niet betrouwbaar. Ze lopen al jaren als gebruiker rond in het drugsmilieu en zijn zich derhalve niet goed bewust van tijd.
Mario zou ook tegen die getuigen hebben gezegd dat hij Daan in de hals had gestoken. Maar Daan Mellée werd doodgeschoten, niet gestoken. Hoe het dna van Mario dan op het bed kwam? "Misschien heeft hij de lakens weer gedeeld met Debbie", aldus omstanders.

Bewijs

De rechtbank heeft vandaag besloten dat Debbie en haar twee medeverdachten voorlopig achter tralies blijven. Eind dit jaar wordt een aantal getuigen bij de onderzoeksrechter aan de tand gevoeld. Uit antwoorden die ze hebben gegeven bij de recherche blijkt dat ze meer van de zaak weten, maar ze hebben niet het achterste van hun tong laten zien.
Van de rechtbank moet ook een andere potentiële getuige zich melden bij de onderzoeksrechter. Hij heeft ooit gezegd dat hij weet wie Daan heeft vermoord en dat 'ie daar bewijs voor had. Maar toen de recherche bij hem op de stoep stond, hield hij zijn mond.
Op 19 december moeten de drie hoofdverdachten weer voor de rechter komen en wordt opnieuw beoordeeld of ze vast blijven zitten voor de geruchtmakende moord.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.