Betaald voetbal

FC Twente ondanks onnodig puntenverlies op koers voor "geweldig gemiddelde"

Ron Jans
Ron Jans © Orange Pictures
FC Twente kan morgenavond in de thuiswedstrijd tegen Vitesse nog niet beschikken over Michal Sadilek. De Tsjechische middenvelder is nog niet volledig hersteld van de liesblessure, die hem al een tijdje aan de kant houdt.
"We hopen dat hij volgende week weer volledig of gedeeltelijk aansluit", zegt trainer Ron Jans. Die hoop is er ook voor Daan Rots. De aanvaller leek vorige week een zware enkelblessure op te lopen, maar de schade viel mee. "Hij had veel pijn, maar het blijkt een kneuzing te zijn", stelt de coach die gisteren 64 werd.

Elleboog

Ook Denilho Cleonise ontbreekt morgenavond, omdat hij op zijn elleboog is gevallen. Jans: "Op de fiets kun je daar wereldkampioen mee worden bij de dames, maar in het duelleren bij het voetbal is dat lastig." Sem Steijn kan wel zijn rentree maken. De middenvelder was enkele weken uit de roulatie door een hersenschudding, maar heeft deze week weer volledig meegetraind.
Bij tegenstander Vitesse werd deze week Phillip Cocu gepresenteerd als de nieuwe trainer, nadat eerder Thomas Letsch naar Bochum verkaste. "Dan heb je soms wel eens van: dat hebben wij weer", verzucht Jans. "Dan analyseer je hoe ze spelen, je ziet hoe een aantal jonge spelers zich ontwikkeld heeft onder Letsch en dan komt er een nieuwe trainer. Dus we zullen pas op het veld zien of hij echt iets verandert, wat hij dan verandert. Maar we voetballen niet voor de eerste keer, dus ik denk dat het wel goedkomt."

Op schema

Vitesse is de nummer veertien van de Eredivisie, terwijl FC Twente op de vijfde plaats staat. De ploeg leed echter al onnodige nederlagen tegen FC Volendam en sc Heerenveen. "Als je kijkt naar je ambities, dan zit je redelijk op schema. Maar wat hadden eigenlijk wat meer kunnen en misschien moeten halen. Maar dat draai je niet meer terug en die achterstand moet je inhalen", weet de trainer.
Jans: "Als we zouden winnen hebben we acht gespeeld en zestien punten. Dat is een gemiddelde van twee punten per wedstrijden en daarmee haal je 68 punten. En dat is een geweldig gemiddelde, dus het is mooi om die lijn vast te houden."
Het duel in De Grolsch Veste begint zaterdagavond om negen uur en is live te volgen in De Oosttribune op Radio Oost.
FC Twente mist tegen Vitesse onder meer Cleonise vanwege een elleboogkwetuur. Jans: "Op de fiets kun je daar wereldkampioen mee worden bij de dames, maar in het duelleren bij het voetbal is dat lastig."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.