Nieuws

Sportpark in Deventer zet poorten open, ook buiten trainingsuren

Eén van de activiteiten bij het buurtfeest van de verenigingen in Deventer is wandelen
Eén van de activiteiten bij het buurtfeest van de verenigingen in Deventer is wandelen © SV Colmschate'33
De vier verenigingen op sportpark de Vijfhoek in Deventer willen meer mogelijkheden bieden aan niet-leden in de wijk en omgeving. Van werkplekken voor re-integratie tot een FIFA-avondje voor de jeugd. Vandaag is de kick-off van het initiatief met een buurtfeest. "We willen een sportpark waar de hele dag wat te doen is", zegt projectleider Irene Jansens van Sportbedrijf Deventer.
Het sportpark heette eerder de Achterhoek. Waarom heet een sportpark in Deventer in vredesnaam de Achterhoek? Simpel. Het eerste veld van het sportpark werd in het verleden beschikbaar gesteld door een boerderij genaamd de Achterhoek. Inmiddels is de naam omgedoopt in de Vijfhoek. Jansens vertelt: “Met die naamsverandering sla je de spijker op z'n kop betreft ons initiatief. Bij de naam Vijfhoek voelen mensen in omgeving zich meer betrokken bij het sportpark. En dat is precies wat we willen bereiken."
Faciliteiten voor voetballen laten te wensen over
Irene Jansens, projectleider Sportbedrijf Deventer

Vandalisme

Jansens geeft aan dat het sportpark niet een buurthuis moet worden. "Die hebben we al ergens anders. We willen de connectie met sport houden. We zijn er bijvoorbeeld voor jongeren die een potje willen voetballen, maar daar geen verplichtingen bij willen hebben zoals vaste trainingsavonden. Voor voetballen laten de faciliteiten buiten het sportpark te wensen over. Verder kunnen mensen re-integreren middels werkervarings- en stageplekken en daarmee een stevigere positie in de samenleving verwerven. We hopen ook een stukje vandalisme te verlagen door mensen naar het sportpark te trekken."

Uniek

De vier verenigingen op hetzelfde sportpark zijn de voetbalverenigingen SV Colmschate en Koninklijke UD, hockeyvereniging DHV en de Sallandse Cricket Club. Andere sportaanbieders, welzijnswerk, het milieu centrum en gemeentelijke instanties zijn ook betrokken bij het initiatief, dat vorig jaar begon. "Voor Deventer is een samenwerking met deze partijen uniek. We willen een inspiratiebron zijn voor andere sportparken in Deventer."
Op het gratis te bezoeken buurtfeest vandaag van elf uur 's morgens tot drie uur 's middags is van alles te doen. Een greep uit de activiteiten: verschillende sporten zoals cricket, hockey en stijldansen, een stormbaan, muziek, foodtrucks en de prijsuitreiking van Beste Buurverkiezing. "Het doel is om het initiatief door te ontwikkelen. Er staan al meer activiteiten gepland", besluit Jansens.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.