nieuws

Delden herdenkt 70 jaar vrijheid met Keep Them Rolling

Delden pakt dit weekend groot uit als het gaat om de herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog, 70 jaar geleden. Eén van de festiviteiten is een imposante bevrijdingsrit van Keep Them Rolling.
De ruim 250 militaire voertuigen zijn nu al gestald, op een weiland naast museumboerderij De Wendezoele. Het militaire vertoon trok vandaag veel bezoekers. "Dit weekend is iedereen welkom in Delden en Borne bij 'The final push', waarbij allerlei legervoertuigen te bewonderen zijn", aldus Manfred Wirtz van Keep Them Rolling in Overijssel Vandaag.

Foto-expositie Delden vroeger en nu

Er zijn op het kampement ook een oude ziekenboeg, filmtheater en communicatiecentrum ingericht in de stijl van 70 jaar geleden. Bij museumboerderij Wendezoele is verder een foto-expositie te zien met als thema 'Delden tijdens de oorlog en Delden in de tegenwoordige tijd'.
Tijdens het verblijf in Delden trekken de voertuigen van Keep Them Rolling er geregeld op uit. Op zaterdag 4 april gaat de stoet door Delden en brengt een bezoek aan Borne. De dag daarna wordt er deelgenomen aan de oversteek bij het Twentekanaal en trekt het geheel richting Hengelo en Almelo. Op woensdag 8 april wordt een bezoek gebracht aan Goor en Holten.

Haaksbergen

In Haaksbergen wordt morgen een monument onthuld. Han Brummelman: "In Haaksbergen zijn veel vliegtuigen neergestort. Veel mensen weten niet wat zich allemaal afgespeeld heeft in onze regio en die verhalen kunnen allemaal verloren gaan. Daarom heb ik het boek 'Onder de vliegroute' geschreven,", aldus de 80-jarige Brummelman.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.