nieuws

PEC Zwolle spaart drietal tegen Willem II

PEC Zwolle gunt zaterdag drie basisspelers rust in de thuiswedstrijd tegen Willem II. Tomas Necid, Ryan Thomas en Trent Sainsbury beginnen op de bank tegen de Tilburgers.
De drie worden gespaard met het oog op de drukke week die PEC Zwolle voor de boeg heeft. Na het duel met Willem II op zaterdag speelt PEC dinsdag in de halve finale van de beker tegen FC Twente en weer drie dagen later volgt dan nog de uitwedstrijd tegen PSV.
Necid en Sainsbury kwamen afgelopen week nog in actie voor de nationale ploeg van respectievelijk Tsjechië en Australië. Thomas viel in de vorige competitiewedstrijd tegen Excelsior geblesseerd uit, maar die kwetsuur bleek mee te vallen; de Nieuw-Zeelander trainde de afgelopen dagen zonder problemen mee.
De vrijgekomen plaatsen in het elftal gaan naar Joost Broerse, Stef Nijland en Wout Brama.
De wedstrijd tegen Willem II is een belangrijke in de strijd om een plek in de play-offs. PEC Zwolle staat op de zevende plaats, die nog net recht geeft op deelname aan die play-offs; Willem II is op de achtste plaats de grootste concurrent. De Tilburgers hebben vijf punten achterstand op PEC Zwolle.
Het duel in het IJsseldelta stadion begint zaterdag om 18.30 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.