nieuws

Kamerfractie SP maakt zich zorgen over gevolgen sluiting speciale school 't Nijrees Almelo

Speciale school 't Nijrees
Speciale school 't Nijrees
De Tweede Kamerfractie van de SP maakt zich zorgen over de mogelijke gevolgen van de sluiting van 't Nijrees in Almelo. Volgens de fractie zal het risico dat leerlingen van 't Nijrees in het reguliere onderwijs sneller zullen uitvallen en zonder diploma thuis komen te zitten door de sluiting toenemen. Op 't Nijrees zitten 280 leerlingen die bijvoorbeeld een ernstige vorm van dyslexie hebben of moeilijk kunnen leren.
't Nijrees is geen zelfstandige school, maar een samenwerkingsverband van verschillende middelbare scholen in Almelo en omgeving. Leerlingen gaan naar 't Nijrees wanneer ze extra begeleiding nodig hebben, maar ze blijven ingeschreven staan bij hun eigen school. Onlangs werd bekend dat de school per augustus 2016 gaat stoppen, tot verrassing en woede van de ouders.
Wat er met de leerlingen en de docenten gaat gebeuren is nog niet duidelijk. De SP vreest dat de leerlingen via het regulier onderwijs later alsnog in het speciaal onderwijs terechtkomen. De partij wil van staatssecretaris Dekker van Onderwijs weten wat er gedaan gaat worden om de leerlingen te helpen na de sluiting van de school en heeft vragen gesteld over de sluiting.
De ouderraad heeft deze maand nog een gesprek met de gemeente Almelo. Een oud-leerlinge is een petitie gestart, die inmiddels 900 keer ondertekend is.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.