Nieuws

Dalfsen verlengt opvang Oekraïense vluchtelingen Het Tolhuis met zes maanden

Gemeente Dalfsen wilt een verzilverlening
Gemeente Dalfsen wilt een verzilverlening © Archief RTV Oost
De gemeente Dalfsen gaat de opvang van Oekraïense vluchtelingen op Vechtdalcamping Het Tolhuis voor een periode van zes maanden verlengen.
Op dit moment verblijven zo'n 65 Oekraïense vluchtelingen in chalets op Het Tolhuis. Vanaf het begin was de afspraak met de eigenaar dat maximaal 100 vluchtelingen tijdelijke zouden worden gehuisvest. Met de eigenaar is nu de afspraak gemaakt dat er extra chalets komen, waar met name vluchtelingen die momenteel bij gastgezinnen in de particuliere opvang in onze gemeente zullen verblijven.
De chalets zijn voorzien van verwarming. Met de winterperiode voor de deur vindt het college het raadzaam te onderzoeken of in overleg met de eigenaar, energiebesparende maatregelen gerealiseerd kunnen worden om het energieverbruik zoveel mogelijk te beperken.
De school in Vilsteren blijft voor de Oekraïense basisschoolleerlingen open. Ook kan een aantal Oekraïense vluchtelingen de komende tijd gehuisvest worden in hotel-restaurant Hof van Dalfsen. Verder onderzoekt de gemeente de mogelijkheid om op beperkte schaal particuliere opvang om te zetten naar gemeentelijke opvang.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.