nieuws

Droom van Mathijs te Kiefte uit Nijverdal om te werken in het circus komt uit

Als klein kind wilde Mathijs te Kiefte uit Nijverdal al bij het circus werken. Tijdens zijn studie theaterproducties hield hij de band met circus Herman Renz goed warm en het is hem gelukt. Hij is sinds vijf jaar de pr-man, produceert de show en vervult de rol van spreekstalmeester.
In de slagerij van vader Te Kiefte werden vroeger reclameposters van het circus opgehangen. "Mijn vader vroeg dan in ruil om gratis kaartjes en daarom kon ik als kind elk jaar naar het circus." Ondanks dat de ouders van Te Kiefte er niet helemaal achter stonden, zien ze nu in dat hun 28-jarige zoon op de juiste plek zit. "Ze waren een beetje bang voor het wereldje, maar nu vinden ze het, net als ik, een mooi bedrijf."

Reizen

Te Kiefte leeft net als de artiesten in een caravan en reist met het circus door heel Nederland. Hij regelt vanuit het mobiele kantoor artiesten, staat de pers te woord en tijdens de show is hij de spreekstalmeester. "Het was helemaal niet mijn ambitie om in de piste te staan. Ik blijf daarom ook op de achtergrond. Mocht ik ooit toch een show willen neerzetten, dan is het er één met paarden. Maar voorlopig voel ik me prettiger bij het selecteren van artiesten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.