Nieuws

Fotograaf maakt adembenemende beelden van Zwolse Peperbus

De Zwolse Peperbus in de ochtendmist
De Zwolse Peperbus in de ochtendmist © Stefan Schooten
Heb je het ervoor over om vroeg uit bed te gaan, dan is dit dé tijd van het jaar voor mooie plaatjes. Dat dacht ook de Zwolse fotograaf Stefan Schooten. Hij maakte in alle vroegte bijzondere beelden van de Peperbus in de ochtendmist.
Het was min of meer een toevalstreffer dat Stefan afgelopen donderdag vroeg uit de veren ging. Hij werd gewekt door de wekker van zijn vriendin, en besloot zelf ook maar uit bed te gaan. Hij pakte zijn drone en vertrok naar de Zwolse binnenstad, terwijl de zon net opkwam. Het resultaat: de iconische Zwolse kerktoren badend in het gouden ochtendlicht.
Ook voor Stefan zelf was het een bijzonder moment. "Als ik over de binnenstad vlieg met mijn drone dan springt de Peperbus er altijd meteen uit. Het is een van mijn meest favoriete plekjes van Zwolle. Zeker in zo'n oranje oceaan."

Veel reacties

Toen hij zijn beelden online zette kwamen er dan ook veel positieve reacties. "Van mijn collega's en vrienden, maar ook van mensen die ik helemaal niet ken", vertelt hij. "Ik kreeg zelfs al het verzoek van iemand of hij een van de foto's mag kopen."
Schooten houdt zich al van jongs af aan bezig met fotografie en video, maar heeft pas sinds kort een eigen bedrijf. Uiteindelijk hoopt hij dit werk fulltime te kunnen doen. Daarmee komt een jongensdroom uit. "Vroeger wilde ik al graag piloot worden, maar ik werd telkens afgewezen vanwege mijn dyslexie. Nu heb ik alsnog een vliegbrevet gehaald en mag ik officieel met mijn drone vliegen. Ook als ik erover praat geeft me dat nog steeds kippenvel."
Bekijk de beelden van de Peperbus hier:
Zwollenaar maakt adembenemende beelden van Peperbus

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.