Nieuws

Ruim honderd mensen lopen Pride Walk door centrum van Enschede

Pride Walk in Enschede
Pride Walk in Enschede © News United / Dennis Bakker
Ruim honderd mensen hebben vanmiddag meegelopen bij de Pride Walk door het centrum van Enschede. Met een meterslange regenboogvlag trok de stoet door de stad.
De Pride Walk is een feestelijke en demonstratieve optocht in Enschede, aldus de organisatie. "Met deze Pride Walk willen we op een luidruchtige en kleurrijke manier aandacht vragen voor de emancipatie, veiligheid en inclusiviteit van de LHBTI+ gemeenschap van Enschede en omstreken."
Pride Walk in Enschede
Komende week viert Enschede de Regenboogdagen. Officieel beginnen die dagen 5 oktober, maar de Pride Walk is dus een aantal dagen eerder georganiseerd.
Elke jaar organiseert Enschede als Regenboogstad de Regenboogdagen. Altijd in de periode rond 11 oktober, internationale coming out day. Op coming out day wordt aandacht besteed aan het moment dat LHBTI+’ers openlijk uit komen voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. Coming out day wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden en sinds 2014 doet Enschede mee, door het organiseren van de Regenboogdagen.
In het Radio Oost-programma De Roze Golf meer over de Regenboogdagen in Enschede en de Regenboogweek in Steenwijkerland. De uitzending begint om 22.00 uur en ook als podcast te beluisteren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.