Nieuws

Noud (9) uit Saasveld protesteert met zijn vrienden: "We willen allemaal boer worden"

Van links naar rechts: Jens (8),Ties (7), Andrew (9), Noud (9), Cas (8) en Joep (9)
Van links naar rechts: Jens (8),Ties (7), Andrew (9), Noud (9), Cas (8) en Joep (9) © Dewi Wender
Ze zijn geen boerenzoons, maar willen wél boer worden. Een groep jongens tussen de 7 en 9 jaar oud gaat de straat op om dat kenbaar te maken. Uit protest parkeren ze hun skelters overdwars over de straat in Saasveld.
Geheel op eigen initiatief bedachten zij een protest op skelters. Met hun protestborden en vlaggen blokkeren ze een kruising: “We houden het even dicht en daarna mogen mensen er weer langs”, zegt Noud.
De meeste mensen vinden het wel grappig, zegt de jonge demonstrant. De jongens hopen dat de overheid gaat nadenken over andere plannen, zodat boeren kunnen blijven.
Kinderen protesteren, zodat zij later boer kunnen worden

Het is niet de eerste keer dat ze protesteren. “We hebben eerst hier het fietspad met traptrekkers geblokkeerd en toen bedachten we om protestborden aan onze skelters te maken,” zegt Noud.
De jonge demonstranten hadden met hun skelters in de stad willen protesteren: “Op TikTok zag ik kinderen met de skelters in de stad. Dit hadden wij vandaag ook wel gewild, maar dat was toch iets te ver vanaf Saasveld.” De dichtstbijzijnde stad is zo'n 10 kilometer verderop.
Met dit protest hopen de jongens veel mensen te bereiken, onder wie kinderen, zodat zij ook gaan protesteren.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.