Nieuws

'Rutte dood' en 'Kaag galg': doodsbedreigingen op viaduct bij Oldenzaal

De teksten op het viaduct bij Oldenzaal
De teksten op het viaduct bij Oldenzaal © RTV Oost
Op een viaduct over de N342 bij Oldenzaal zijn doodsbedreigingen gekalkt. Er staat 'Rutte dood' en 'Kaag galg', verwijzend naar minister-president Mark Rutte en minister van Financiën, Sigrid Kaag. De provincie zegt dat de teksten met spoed worden verwijderd. De politie heeft een onderzoek ingesteld, maar een dader is niet gevonden.
De teksten staan geschreven op de pilaren van het viaduct. Wie over de provinciale weg in de richting van De Lutte of Denekamp rijdt, stuit op de leuzen.

Geen dader

"Er is onderzoek gedaan naar deze zaak, maar er is geen opsporingsindicatie", zegt een woordvoerder van de politie. "Daarom zal de zaak niet verder in onderzoek worden genomen door de politie."
De provincie laat de teksten zo snel mogelijk weghalen, zegt een woordvoerder. "Dit doen we standaard bij teksten die aanstootgevend zijn. Het moge duidelijk zijn dat het bekladden van viaducten absoluut niet de bedoeling is."
Beelden van de leuzen:
Doodsbedreigingen op viaduct bij Oldenzaal

Eerder raak

Op de viaducten bij Oldenzaal is het vaker raak. Vorig jaar stonden er maandenlang teksten als 'Hugo, fuck you' en 'corona = hoax' op geschreven, refererend aan de aanpak van de coronapandemie en voormalig minister van Gezondheid, Hugo de Jonge.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.