Nieuws

Rechter trapt niet in ‘dubbelganger-verhaal’ van Glanerbrugse oplichter

Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie © Getty Images / Pitiphothivichit
Een Glanerbrugse draaideurcrimineel moet voor de zoveelste keer de cel in. De 47-jarige had onder meer spullen besteld, maar nooit betaald. Volgens hem had een dubbelganger het gedaan, maar daar geloofde de rechter niets van. De komende 2,5 jaar mag hij in de PI in Almelo nadenken over wat hij gedaan heeft.
Wijn, sterke drank, frisdrank, buffetten, gourmetschotels, een chique armband en een dure televisie. Allemaal spullen die hij had besteld, maar niet betaald. Het is de zoveelste keer dat de man de fout in ging: zijn strafblad telde tot voorkort 23 kantjes. Daar komen er na deze veroordeling een paar bij.

Diefstal van koper

De man lichtte een cateringbedrijf, slagerij, slachthuis, juwelier en een ouder echtpaar op. Bovendien heeft hij zijn zoon aan het gezag van een besloten jeugdinstelling onttrokken. Daarnaast stal hij met zijn zoon een kruiwagen en koperen buizen.
Het patroon is duidelijk, zei de officier van justitie twee weken geleden. "Hij verzint een bedrijfsnaam, bestelt luxe dingen, verzint een boel leugens en is nooit van plan om te betalen."
De voorzitter van de rechtbank en de officier van justitie kenden de man van eerdere zittingen, voor het laatst zo’n anderhalf jaar geleden. "Het gebeurt me niet vaak dat ik iemand op zitting heb gehad, weer als verdachte tref. Maar deze meneer is ‘full-swing’ weer terug", zei de officier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.