Nieuws

112-nieuws: Auto's botsen in buitengebied Staphorst | Overval op supermarkt Almelo

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

14.00 uur | Politie nog steeds op zoek naar overvaller

De politie is nog steeds op zoek naar de man die vanochtend in Almelo een supermarkt heeft overvallen. Dat gebeurde vlak na 08.00 uur aan de Nieuwstraat in Almelo. De man bedreigde een winkelmedewerker met een mes, eiste geld en ging er vervolgens vandoor. Er is niemand gewond geraakt. Via een Burgernetmelding werd een oproep gedaan naar de man uit te kijken, maar die is dus nog niet gevonden. Mensen die meer weten kunnen contact opnemen met de politie.

08.50 uur | Auto's botsen bij Staphorst

Bij een ongeluk in het buitengebied van Staphorst is vanochtend een auto tegen een boom gebotst. Een auto reed op de Gemeenteweg richting Staphorst, toen een auto vanaf de Drafkistweg de weg opreed. De twee auto's raakten elkaar, waarna één van de auto's tegen een boom tot stilstand kwam. De bestuurder van die auto is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Beide auto's zijn door een bergingsbedrijf weggehaald.
Auto's botsen in buitengebied Staphorst
Auto's botsen in buitengebied Staphorst © Henry Wallinga

08.45 uur | Overval op supermarkt in Almelo

Een supermarkt in Almelo is vanochtend overvallen. Wat er precies gebeurd is bij de supermarkt aan de Nieuwstraat is nog niet duidelijk. De supermarkt is gesloten, de politie doet onderzoek. Of er iets is buitgemaakt tijdens de gewapende overval is niet bekend.
De politie heeft via Burgernet een oproep gedaan om uit te kijken naar een man in de buurt van de Schoolstraat, vlakbij de supermarkt. Of het om een mogelijke verdachte van de overval gaat wordt niet genoemd. Het gaat om een man van ongeveer 1.80m lang, met een zwarte jas met capuchon. Hij draagt een donkere joggingbroek met een rood vlak aan de zijkant. Mensen die de man hebben gezien kunnen via 112 contact opnemen met de politie.
Overval op supermarkt Almelo
Overval op supermarkt Almelo © News United / Jan Willem Klein Horstman

08.15 uur | Flinke file door ongeluk op A1 tussen Duitse grens en Hengelo

Door een ongeluk op de A1 van de Duitse grens richting Hengelo is een flinke file ontstaan. Bij het ongeluk zouden meerdere voertuigen betrokken zijn geweest. Om de rotzooi op te ruimen is een rijstrook tijdelijk afgesloten geweest, maar is inmiddels weer vrijgegeven. De file was op 't hoogtepunt zo'n 10 kilometer lang, met een vertraging van maximaal drie kwartier. Inmiddels is de file weer opgelost.
File op de A1 (foto ter illustratie)
File op de A1 (foto ter illustratie) © ANP / Robin van Lonkhuijsen

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.