Nieuws

SERIE | 'Barbaros, meer dan alleen voetbal afl. 1': Geen gehaktbal maar döner

voorzitter Erkan Coskunsu
voorzitter Erkan Coskunsu © RTV Oost
Twents noaberschap vermengd met Turkse gastvrijheid, zo omschrijven de leden van Barbaros hun voetbalclub. Geen gehaktbal of frikadel uit de kantine maar een broodje döner en ook de live-band tijdens de sponsoravond speelt geen Jannes.
Behalve gastvrij staat de club er ook om bekend dat de gemoederen tijdens de wedstrijden soms hoog kunnen oplopen.
De eerste dag van het seizoen wordt traditioneel uitgebreid gevierd. De leden komen terug van een vakantie, vaak in Turkije en er wordt bijgepraat, gefeest en gevoetbald. Materiaalman Izzet Kaymakci onttrekt zich wat aan de festiviteiten, er moeten ballen opgepompt worden en de shirts voor de eerste oefenwedstrijd moeten keurig glad zijn: "Ik ben hier zeven dagen per week, ik ben met pensioen."

Historie

S.C Barbaros is opgericht in 1979 door enkele voetballers van Turkse afkomst, om samen te spelen met gelijkgestemden. In 2007 gaat het mis en wordt het eerste team na een vechtpartij in Borne uit de competitie gezet. Het gebeurt vaker dat door soms nog een taalbarrière en de mediterrane achtergrond van de voetballers en het publiek de gemoederen hoog oplopen tijdens wedstrijden.
Vanaf die dag in Borne wordt onder leiding van voorzitter Erkan Coskunsu een nieuwe koers ingezet. Hoe? Dat is te zien in deze vijfdelige serie ‘Barbaros, meer dan alleen voetbal!’ iedere vrijdag op Youtube en zaterdags om 17.10 uur op TV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.