nieuws

PEC Zwolle betreurt alcoholverbod in Enschede, maar er verandert niks

Alcoholverbod in de Grolsch Veste
Alcoholverbod in de Grolsch Veste
Het alcoholverbod rondom de bekerwedstrijd tussen FC Twente en PEC Zwolle komende dinsdag in Enschede blijft gehandhaafd. Dat meldt PEC Zwolle op de website van de club.
De directie van PEC Zwolle en het bestuur van de Supportersclub hadden bij de gemeente Enschede bezwaar gemaakt tegen het instellen van een alcoholverbod rondom de halve finale van de KNVB Beker in de Grolsch Veste. PEC Zwolle wil graag een uitzondering op het alcoholbeleid voor de georganiseerde heenreis per bus naar Enschede, voorafgaand aan de wedstrijd. Volgens de supportersclub moet het mogelijk kunnen zijn dat elke supporter maximaal twee blikjes bier soldaat mag maken in de bus.  Het verzoek van PEC Zwolle tot heroverweging van de regels hebben niet tot opheffing geleid van het alcoholverbod.
Enschede blijft bij het eerdere besluit om een absoluut alcoholverbod in te stellen, ook voorafgaand aan de wedstrijd. Dat betekent dat supporters van PEC zowel op de heenreis in de bussen als tijdens het verblijf in het uitvak in Enschede geen alcohol mogen gebruiken of voorhanden mogen hebben.

Wel bier in de bus tijdens de terugreis

PEC Zwolle en de supportersclub betreuren het dat Enschede niet mee wil werken, maar gaan ervan uit dat de eigen supporters desondanks genieten van een mooie voetbalavond. Op de terugreis mag in de bussen wel een biertje worden gedronken. Dat geldt ook voor het supporterscafé in het IJsselstadion na terugkomst in Zwolle.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.