Nieuws

112 nieuws: Woonboerderij in Den Velde grotendeels verwoest door brand

Flinke schade bij een woningbrand in Nijverdal.
Flinke schade bij een woningbrand in Nijverdal. © NewsUnited/Jan Wilem Kleinhorstman
In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

18.55 uur | Woonboerderij in Den Velde grotendeels verwoest door brand

In Den Velde is vanmiddag een woonboerderij grotendeels verwoest door een brand. Rond kwart over vier rukte de brandweer uit naar de Veldingerveldweg. Ter plaatse bleek het te gaan om een uitslaande brand in een woonboerderij.
Bij de brand was sprake van flinke rookontwikkeling. Omdat het ging om een brand in het buitengebied, en vanwege de beperkte waterwinning, kwam de brandweer met extra eenheden ter plaatse om de brand te blussen. Rond zes uur was de brand meester, niemand raakte gewond.
De woonboerderij is als gevolg van de brand grotendeels uitgebrand. Het nablussen gaat nog geruime tijd duren. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.
Woonboerderij in Den Velde grotendeels verwoest door brand
Woonboerderij in Den Velde grotendeels verwoest door brand © Gert Stegeman

14.52 uur | Dode man in Oldenzaal niet overleden door misdrijf

De man die woensdag dood werd aangetroffen op de speelplaats van een kinderdagverblijf in Oldenzaal, is niet overleden door een misdrijf. Dat meldt de politie. Het volledige bericht lees je hier.

09.10 uur | Flat uitgebrand in Hengelo

Aan de Paganinistraat in Hengelo is vanmorgen een flatwoning uitgebrand. De brand brak vanmorgen rond half negen uit. Ook de woning boven de flat die in brand stond, raakte beschadigd. Het is niet bekend of er iemand gewond is geraakt.
Flatwoning beschadigd bij brand in Hengelo.
Flatwoning beschadigd bij brand in Hengelo. © NewsUnited/Jordi Heinen

07.46 uur | Afrit N347 bij Goor afgesloten na aanrijding

Bij een aanrijding op de kruising van de Zemerweg met de afrit van de N347 bij Goor is een vrouw gewond geraakt. Een auto botste daar achterop een bestelbus. De afrit van de N347 naar de Zomerweg is afgesloten. De bestuurster van de auto is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De auto van de vrouw is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De bedrijfsbus kon met de schade aan de achterkant doorrijden.
In de file op de afrit van de N347 bij Goor.
In de file op de afrit van de N347 bij Goor. © NewsUnited/Jan Willem Kleinhorstman

06.50 uur | Woningbranden in Zwolle en Nijverdal

Branden, vannacht in Zwolle en Nijverdal. In Zwolle woedde een felle brand in een schuurtje terwijl in Nijverdal de brandweer moest uitrukken voor een woningbrand aan de Albert Verweystraat. Omwonenden zagen zich genoodzaakt om van de woning naast het brandende huis een raam in te gooien. Dat was nodig om de slechthorende bewoner van dat huis te waarschuwen voor de brand in de naastgelegen woning. Hij en zijn vrouw konden veilig het huis verlaten. Een bewoner van het brandende huis ademde wel rook in maar hoefde niet naar het ziekenhuis.
Flinke schade bij schuurbrand in Zwolle, ook aan de woning.
Flinke schade bij schuurbrand in Zwolle, ook aan de woning. © NewsUnited/Stefan Verkerk
In Zwolle brak brand uit in een schuurtje. Ook de woning liep flinke schade op. Volgens buurtbewoners kwamen de vlammen boven de woningen uit. De brandweer had het vuur snel onder controle. Toch had de woning flinke schade.
Brand in Zwolle in een schuurtje bij een woning. Ook het huis liep schade op.

06.45 uur| Flinke schade bij aanrijding in Deventer

Twee gewonden en flinke schade. Dat was het resultaat van een aanrijding gisteravond in Deventer. In die stad botsten twee auto's op elkaar op de kruising van de Snippersdijk met de Amstellaan. Mogelijk is één van de twee auto's door rood gereden. Dat wordt onderzocht door de politie. De twee inzittenden van één van de betrokken auto's zijn beiden naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de andere auto bleef ongedeerd.
Twee gewonden bij aanrijding in Deventer.
Op de kruising gebeuren vaker ongelukken. Daarbij is regelmatig het door rood rijden van één van de automobilisten de oorzaak.
Flinke schade bij aanrijding in Deventer.
Flinke schade bij aanrijding in Deventer. © NewsUnited/Rens Hulman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.