Nieuws

Steenwijkerland vangt twee maanden lang 75 asielzoekers op in Hotel Giethoorn

Hotel Giethoorn
Hotel Giethoorn © Streetview
In Hotel Giethoorn worden in november en december 75 asielzoekers opgevangen. Dat heeft de gemeente Steenwijkerland bekendgemaakt. Het gaat om zogeheten crisisnoodopvang, die verlichting moet bieden aan de overvalle opvanglocaties op andere plekken in het land.
"Op alle gemeenten is een dringend beroep gedaan om te kijken naar locaties voor crisisnoodopvang", zegt burgemeester Rob Bats. "Bedoeld om tijdelijk onderdak te bieden aan mensen die in ons land asiel hebben aangevraagd, in de procedure zitten maar niet terecht kunnen bij de opvangplekken van het COA, omdat die op dit moment niet beschikbaar zijn. Ook als Steenwijkerland nemen we daarin onze verantwoordelijkheid en zijn we op zoek gegaan naar een geschikte locatie."
De keuze is gevallen op het driesterrenhotel 'Hotel Giethoorn', daar is het volgens Bats te organiseren. "Met professionele begeleiding – bijvoorbeeld een locatiemanager, een coördinator die zorgt voor een dagprogramma en beveiliging – die helpt om alles in goede banen te leiden."

Inloopavond

Omwonenden krijgen een brief over de crisisnoodopvang. Voor hen wordt ook een inloopavond georganiseerd waar zij terecht kunnen met vragen en voor meer informatie. Bats: "We beseffen ook dat het iets betekent voor de omgeving. We kunnen ons voorstellen dat er vragen zijn of misschien zorgen. Daar hebben we oog en oor voor. (..) We willen dit voor iedereen op een goede en zorgvuldige manier organiseren."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.