Nieuws

Het is hem gelukt! Dimitri van Dillen uit Hengelo is leraar van het jaar

Dimitri van Dillen met een bril voor virtual reality, die hij gebruikt in zijn lessen
Dimitri van Dillen met een bril voor virtual reality, die hij gebruikt in zijn lessen © ROC van Twente
De titel 'leraar van het jaar' is binnen voor Dimitri van Dillen uit Hengelo. Vandaag hoorde de 41-jarige docent aan het ROC van Twente dat hij de verkiezing heeft gewonnen in de categorie mbo. Hij nam zijn award in ontvangst in College de Brink in Laren.
Op 28-jarige leeftijd kreeg Dimitri te horen dat hij aan kanker leed. Hij herstelde en vroeg zich af wat hij nog wilde in het leven. Dimitri koos voor het onderwijs. Eerst gaf hij als consultant organisatie adviezen in het particulier onderwijs, daarna maakte hij de overstap naar docent. Tegenwoordig geeft hij de vakken Loopbaan en Burgerschap, Nederlands en ICT.
Bij het ROC is Dimitri kartrekker als het gaat om het toepassen van technologieën. "Je kan uit een boek leren hoe je een verdachte klant in een winkel kan herkennen, maar met techniek kan je zo'n situatie ook daadwerkelijk laten zien", zegt Dimitri, die in coronatijd een website maakte voor collega's.
Hierop staan onder meer tips hoe je het best les kan geven tijdens een lockdown. Docenten van buiten het ROC in Hengelo weten de site ook te vinden, zegt Van Dillen, terwijl hij de bezoekerscijfers erbij pakt. "Vorig jaar hebben 168.000 mensen de site bezocht en de afgelopen twee weken 3.200. Dat zijn mooie aantallen."
Dimitri van Dillen uit Hengelo is leraar van het jaar
Dimitri van Dillen uit Hengelo is leraar van het jaar © ROC Twente

Ambassadeur

Dimitri was vandaag een van de vier winnende docenten. Zij zijn een jaar lang het gezicht van de beroepsgroep en ambassadeur binnen hun sector. Dat betekent dat ze gedurende het jaar het onderwijsvak gaan promoten. Ze krijgen een podium om met de rest van Nederland te delen waar ze als leraar voor staan, wat hun visie op de huidige ontwikkelingen in het onderwijs is en waar ze als ambassadeur voor gaan strijden.
De bekendmaking, vanaf: 1.03.02:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.