Cultuur

Muzen van The Rolling Stones, Twents Politie Kapel en rapper Piet Junior

Inga Tjapkes met de gasten van het Spunck Podium
Inga Tjapkes met de gasten van het Spunck Podium © RTV Oost
Theatervoorstelling Sympathy for the Devil: het ongefilterde verhaal over twee sensationele jonge vrouwen en muzen van The Stones: Marianne Faithful en Anita Pallenberg. De productie van Zwolse Theaters is vanaf november te zien in theaters.
Scriptschrijver Sophie Kassies, bekend van onder meer Judas en Turks Fruit, brengt het verhaal op een aansprekende manier tot leven en koppelt dit aan nu. Met muziek van de befaamde tribute band Stones Sessions en regie door Boudewijn Koops.
Stones Sessions met Boudewijn Koops en Pip Lieke Lucas
Stones Sessions met Boudewijn Koops en Pip Lieke Lucas © RTV Oost
De Zwolse rapper Piet Junior brengt op de internationale dag van de leraar speciaal voor het onderwijs een lied uit. ‘Alsnog Bedankt' is een ode aan alle medewerkers in het onderwijs en is ontstaan vanuit een initiatief van de acht mbo- en hbo scholen in Zwolle. Piet is de stem van jongeren die om welke reden dan ook buitengesloten worden en bedankt in zijn nummer die ene docent die op school het verschil maakte.
Piet Junior
Piet Junior © RTV Oost
De Twentse Politie Kapel viert 8 oktober haar 95-jarig jubileum met een gratis concert, samen met de Oldenzaalse sopraan Karin Hertsenberg en met leerlingen van het Enschedese Stedelijk Lyceum. Het harmonieorkest en brengt onder leiding van dirigent Willem Loff een repertoire ten gehore, variërend van licht klassiek tot de hedendaagse pop- en musicalmuziek.
Leraar Ton Annis met leerlingen Jonas Roele en Niek Rekers
Leraar Ton Annis met leerlingen Jonas Roele en Niek Rekers © RTV Oost
SPUNCK Podium zie je hier:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.