Nieuws

Alle asielzoekers vertrokken uit crisisnoodopvang in Diekmanhal Enschede

Diekmanhal (archieffoto)
Diekmanhal (archieffoto) © RTV Oost
Vanmiddag is de crisisnoodopvang in de Diekmanhal in Enschede beëindigd. Rond kwart over vijf zijn de laatste asielzoekers vertrokken. Vanaf maandag is de hal grotendeels weer beschikbaar voor scholieren en sporters.
Daarmee is een einde gekomen aan de crisisnoodopvang voor vluchtelingen die twee weken heeft geduurd. De opvanglocatie werd ruim twee weken geleden in hoog tempo ingericht, op dringend verzoek van het kabinet, om te voorkomen dat mensen in Ter Apel buiten moesten slapen. In totaal konden er 200 vluchtelingen terecht.
Volgens de gemeente is de opvang is over het algemeen goed en rustig en goed verlopen. "Er is veel hulp gekomen uit de buurt. Mensen brachten kleding, wilden spelletjes doen of sporten met de vluchtelingen. Ook boden mensen hulp aan bij het uitdelen van het ontbijt, de lunch en het avondeten", schrijft de gemeente in een persbericht.

Winkeldieven

De opvang verliep overigens niet geheel vlekkeloos. Vier veiligelanders, dat zijn mensen die weinig tot geen kans maken op een verblijfstatus in Nederland, werden uit de opvang gezet na het plegen van een winkeldiefstal. Een dag nadat de noodopvang in gebruik werd genomen, werden de veiligelanders al weggestuurd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.