Nieuws

Annemieke Wissink beoogd lijsttrekker PvdA Overijssel bij Statenverkiezingen

Annemieke Wissink, lijsttrekker PvdA Overijssel
Annemieke Wissink, lijsttrekker PvdA Overijssel © RTV Oost
Annemieke Wissink uit Hengelo is de beoogd lijsttrekker voor de PvdA bij de Statenverkiezing van 15 maart, volgend jaar. Dat heeft de partij bekendgemaakt. Wissink was vier jaar geleden ook al lijsttrekker.
Wissink is sinds 2015 lid van Provinciale Staten en sinds 2019 fractievoorzitter. “Het is een eer om deze lijst aan te mogen voeren. Ik wil heel graag samen met deze enthousiaste club mensen me de komende vier jaar hard maken voor eerlijke kansen voor iedereen in een mooi en sociaal Overijssel. Wij gaan voor winst.”
Gewestelijk PvdA-voorzitter Bert Otten is tevreden. "We hebben met Annemieke een fantastische kandidaat-lijsttrekker en ik ben onder de indruk van onze conceptlijst, ik denk dat we de Overijsselse kiezers zo een hele mooie mix van talent, betrokkenheid en ambitie kunnen presenteren. Nu is het oordeel aan onze leden.”
Op nummer twee van de conceptlijst voor Provinciale Staten staat de 61-jarige Peter Hermans uit Deventer. Hermans was al twee periodes Statenlid namens de PvdA. De derde plek is voor een nieuwkomer. Daar staat Emma Peetsma uit Enschede, De 29-jarige Peetsma was actief bij de Jonge Socialisten, de jongerenorganisatie van de PvdA. Momenteel is ze bestuurslid van de PvdA Enschede.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.