Nieuws

Twaalf jaar cel en tbs voor Almelose Parkmoord

Het slachtoffer werd doodgestoken in het Schelfhorstpark
Het slachtoffer werd doodgestoken in het Schelfhorstpark © News United
Voor het doodsteken van een plaatsgenoot is een Almeloër veroordeeld tot twaalf jaar cel en tbs. Het fatale incident was een jaar geleden in het plaatselijke Schelfhorstpark. De dader met bijnaam Visco was boos op het slachtoffer, omdat die hem zou hebben verkracht.
Tegen Visco was 15 jaar en tbs geëist. Volgens de rechtbank kan de moord hem minder worden toegerekend, omdat hij lijdt aan persoonlijkheids- en verslavingsproblematieken. Tbs wordt opgelegd, omdat Visco niet zonder behandeling aan zijn problemen terug mag keren in de maatschappij.

Verkracht

De rechtbank heeft geoordeeld dat er sprake is van moord. Slachtoffer en dader hadden elkaar twee dagen voor de moord ontmoet. Ze hebben toen gedronken en drugs gebruikt. Visco zegt dat hij door het latere slachtoffer is verkracht. Justitie heeft daar geen bewijs voor gevonden, "maar het idee van verkrachting had zich reeds genesteld in zijn hoofd, een psychotisch waanidee."
Tegen verschillende getuigen heeft hij sinds die nacht verteld dat hij iemand ging doodsteken uit wraak, of 'prikken'. Tegen vissende jongens in het Schelfhorstpark zei hij dat 'ie een 'vieze man ging doodmaken'. Kort erna heeft Visco het slachtoffer bijna dertig keer gestoken met een stiletto. Zes wonden waren fataal. "Hij heeft zich dagen kunnen beraden op deze daad."

Monster

De nabestaanden van het slachtoffer noemen Visco een 'monster'. Volgens hen is er maar één straf passend: "Levenslang, dat hebben wij ook." Zowel verdachte als OM hebben twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.