Nieuws

Kinderen in armoede krijgen onvergetelijke dag bezorgd in Hengelo

Waarbeek2016
Waarbeek2016 © Michel ter Elst
De herfstvakantie begint vandaag, tijd voor kinderen om leuke dingen te doen. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Om ook jeugd van wie de ouders klant zijn van de Voedselbank een leuke dag te bezorgen, organiseert parochie De Goede Herder uit Hengelo voor het eerst een bezoek aan pretpark De Waarbeek.
Het dagje van de Caritasafdeling is voor vijftig kinderen, wiens ouders gebruik maken van de Voedselbank Midden-Twente. Voorzitter Ben Boksebeld (62) legt het idee achter het initiatief uit. "Normaal komen kinderen terug op school en vertellen hun avonturen van vakantie. Kinderen uit gezinnen in armoede kunnen dat niet. Zij hebben niet wat gedaan en kunnen dus niks vertellen. Met het dagje naar De Waarbeek kan dat nu wel."
We hebben geen vaste dag gekozen voor het uitje, omdat dat stigmatiserend kan zijn
Ben Boksebeld, voorzitter Caritas parochie De Goede Herder
De kinderen en hun ouders bepalen zelf wanneer ze naar het Hengelose pretpark gaan. Dat is een bewuste keuze. "We hebben er geen vaste dag aan gekoppeld, omdat dat ook weer stigmatiserend kan zijn. Gezinnen krijgen all-in kaartjes voor De Waarbeek en kunnen dan in de herfstvakantie of in een weekend naar keuze gaan. Onder meer eten en drinken zitten erbij in", zegt Hengeloër Boksebeld.

Weinig vrijwilligers

De Caritasafdeling liep al langer rond met het idee van een dagje uit. "Dat bleek lastig met het geringe aantal vrijwilligers dat we hebben. Het lukte ons voor de zomer niet en daarom kwamen we met dit idee. Een uitje bij een pretpark in Hengelo, dat voor mensen gemakkelijk te bereiken is en waar geen verdere kosten meer bij komen kijken."

Mooie verhalen

Vrijwilligers Gerard Meijer en Tonny Elferink namen, samen met de Voedselbank en De Waarbeek, de organisatie op zich. De mannen regelden flyers, die werden meegegeven aan ouders tijdens het ophalen van voedselpakketten bij de Voedselbank. Het dagje uit is voor kinderen tot twaalf jaar. Vijftig van de honderd kinderen van de Voedselbank in die leeftijdscategorie gaan naar De Waarbeek. En dat levert eenmaal terug op school vast en zeker mooie verhalen op.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.