Betaald voetbal

Heracles Almelo klopt De Graafschap en sleept eerste periodetitel in de wacht

De eerste periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie is een prooi geworden voor Heracles Almelo. De koploper troefde op het eigen Erve Asito De Graafschap af na een aantrekkelijke tweestrijd. Het werd 3-2.
Trainer John Lammers liet donderdag al optekenen dat Heracles dit seizoen maar één doel heeft: directe promotie. Een periodetitel is derhalve bijvangst voor de Almelose formatie, die nu dus sowieso verzekerd is van het spelen van nacompetitie.

Hansson opent bal

Heracles kwam met aanvallende intenties aan de aftrap en dat leverde al na 15 seconden bijna een doelpunt op. De Graafschap-verdediger Jeffry Fortes raakte de bal verkeerd en ging maar net naast zijn eigen doel. Drie minuten later was het alsnog raak voor de Heraclieden. Een strakke voorzet van Nikolai Laursen werd door zijn Scandinavische teamgenoot Emil Hansson binnen getikt.

Kansen over en weer

Ook De Graafschap liet zich nadrukkelijk zien in de beginfase waardoor het spel over en weer ging op Erve Asito. Giovanni Korte kreeg direct na de openingstreffer een kans op de gelijkmaker, maar doelman Michael Brouwer keerde zijn inzet.
Aan de overzijde raakte Thomas Bruns vervolgens de buitenkant van de paal. Direct daarna was het weer de beurt aan de Superboeren om gevaar te stichten, maar Brouwer hield Charlison Benschop met een knappe reflex van scoren af.

Siem de Jong prikt raak

Even later kwamen de bezoekers toch langszij. Siem de Jong vond eerst Brouwer op zijn weg, maar de rebound van de oud-Ajacied was wel raak. Daarna ging de storm in Almelo liggen en zochten beide ploegen met een 1-1 ruststand de kleedkamers op.

Armenteros

Ook na rust schoten de Almeloërs uit de startblokken en kon het thuispubliek andermaal op de banken. Een ragfijne voorzet van Hansson werd vakkundig binnen geknikt door Samuel Armenteros: 2-1. De thuisploeg bleef aandringen en kreeg een goede kans op de derde treffer via Laursen, maar de rechtsbuiten kopte op het dak van het doel.

Gelijkmaker De Graafschap

Een moment van onachtzaamheid bij Heracles leidde twintig minuten voor tijd toch weer de gelijkmaker in. Invaller Danzel Gravenberch bracht De Graafschap weer naast Heracles door geheel vrijstaand binnen te tikken bij de paal (2-2).

Prachtige koptreffer Bruns

De gastheren toonden veerkracht en kwamen vier minuten later voor de derde keer aan de leiding. Thomas Bruns werd de uiteindelijke matchwinner door op prachtige wijze de 3-2 tegen de touwen te koppen en Heracles daarmee de eerste periodetitel te schenken.

Heracles Almelo - De Graafschap 3-2

1-0 Hansson (4)
1-1 De Jong (18)
2-1 Armenteros (49)
2-2 Gravenberch (71)
3-2 Bruns (75)
Arbiter: Vos
Geel: Bakboord
Heracles Almelo: Brouwer; Bakboord (Mokono/46), Sonnenberg (Rente/70), Hoogma, Roosken; Schoofs, Vejinovic (Les/88), Bruns; Laursen (Wehmeyer/70), Armenteros (Kok/88), Hansson.
De Graafschap: Jurjus; Schouten, Fortes, Hillen, Büttner; Brittijn, De Jong (Gravenberch/70), Valencia; Önal (Schenk/87), Benschop, Korte.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.