nieuws

Röpcke-Zweers ziekenhuis Hardenberg praat met minister Schippers over extra geld

Het Röpcke-Zweers streekziekenhuis in Hardenberg hoopt op extra geld van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) voor de acute zorg in het ziekenhuis. In totaal heeft het streekziekenhuis twee miljoen euro extra nodig om de zorg op de eerste hulp, de afdeling verloskunde en de intensive care op peil te houden. Het ziekenhuis sprak vanmiddag ook over de financiële ondersteuning met minister Edith Schippers tijdens haar werkbezoek aan het ziekenhuis.
De minister heeft onlangs extra geld vrijgemaakt om kleine ziekenhuizen in zogenoemde krimpregio's financieel te ondersteunen. Ze vindt het belangrijk dat ook ziekenhuizen in dunbevolkte gebieden goede zorg leveren. Samenwerking met andere gezondheidsinstanties staat daarbij voorop.
Hoewel het Röpcke-Zweers ziekenhuis niet in een krimpregio staat, geeft het ziekenhuis wel een goed voorbeeld op het gebied van samenwerking. Binnen Vitaal Vechtdal, een initiatief van de Saxenburgh Groep, werkt het streekziekenhuis in de regio Hardenberg-Ommen-Coevorden intensief samen met huisartsen, apotheken en andere gezondheidsinstellingen. Dat levert een aanzienlijke kostenbesparing op.

NZa maakt uiteindelijk de keuze

Dat stemt de minister tot tevredenheid. Samenwerking is in haar optiek noodzakelijk om de streekziekenhuizen voor nu en de toekomst kwalitatief op peil te houden. Wat betreft de extra financiële ondersteuning noemt ze de ontwikkelingen in de regio rond Hardenberg uitermate positief, maar laat wel weten dat de Nederlandse Zorgautoriteit uiteindelijk over de inzet van het extra geld beslist.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.