nieuws

Watersport wil 'eigen ambtenaar' op het provinciehuis in Zwolle

De politiek in Overijssel komt onvoldoende op voor de belangen van de watersporter. Dat schrijft het Watersportverbond in een brief aan Provinciale Staten.
Het verbond pleit daarom voor een 'eigen ambtenaar' op het provinciehuis in Zwolle, die de belangen van de watersport behartigt. "In de watersportsector gaat meer geld om dan in het voetbal, toch lijkt er bij de overheid totaal geen interesse voor onze sector", zegt regionaal voorzitter Jan van Esseveld.
Als voorbeeld noemt Van Essenveld de kwestie met de waterplanten in de Kop van Overijssel. "Er is de afgelopen jaren heel hard gewerkt om de kwaliteit van het water te verbeteren. Die is alleen nu zo goed, dat het water in de zomer vol zit met waterplanten en je er nauwelijks meer met je bootje kunt varen. Zwemmen is al helemaal niet meer te doen." Volgens Van Essenveld blijkt hieruit hoe belangrijk natuurbescherming bij de provincie is, maar hoe de belangen voor de watersport nauwelijks gezien worden. "Er zou meer evenwicht moeten zijn en dat kan ook. Watersport en natuur kunnen prima samen."

Het 'regent' brieven op het provinciehuis

Naast de brief van het Watersportverbond, zijn er ook tal van andere maatschappelijk instellingen die hun politieke wensen op papier hebben gezet. De hoop is dat de wensen tijdens de huidige coalitiebesprekingen worden meegenomen en uiteindelijk worden vastgelegd in het coalitiekoord. De partijen CDA, ChristenUnie, D66 en VVD zijn daarover nu in onderhandeling.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.