nieuws

Rechtbank Almelo geeft fors lagere straf voor doodsteken vrouw uit Almelo

De rechtbank in Almelo heeft een 43-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar voor het doodsteken van een vrouw uit Almelo, op 15 november vorig jaar. Volgens de rechtbank is doodslag bewezen. Eerder eiste het Openbaar Ministerie 15 jaar wegens moord.
Volgens de rechtbank is niet bewezen dat de man van tevoren van plan was om het 37-jarige slachtoffer met messteken te doden. De rechtbank volgt in haar vonnis het verhaal van de man. Die zegt dat hij ruzie kreeg met de vrouw in haar woning aan de Rossinistraat. Bij die ruzie zou de vrouw een mes gepakt hebben en hem hebben aangevallen. De man pakte het mes af en stak haar 21 keer. Dat is volgens de rechtbank gebeurd in een opwelling en niet van te voren gepland. Het slachtoffer, Fabiana Sobrinho, overleefde de 21 messteken niet.

Slachtoffer had dubbelleven
Tijdens de behandeling van de strafzaak bleek dat het slachtoffer een dubbelleven leidde dat haar fataal werd. De vrouw zou een relatie hebben gehad met de 43-jarige dader, die een collega van haar was. De man was erachter gekomen dat ze nog een andere relatie had, met een man uit Nieuwleusen.

De 43-jarige vertelde twee weken geleden dat hij zijn gezin had verlaten om bij Fabiana Sobrinho te zijn en dat hij grote bedragen leende om haar alles te geven wat ze maar wilde. Toen de vrouw hem op 15 november vorig jaar vertelde dat ze naar haar andere vriend ging met de sexy lingerie die ze van de 43-jarige man had gekregen, liep het uit de hand.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.