nieuws

Geen skihal in Deurningen, radar vliegveld Twente opnieuw boosdoener

Ontwerp voor de skihal in Twente
Ontwerp voor de skihal in Twente
Er is een streep gezet door de plannen voor een skihal van Snow Palace International in Deurningen. Dat heeft de gemeente Dinkelland vanmiddag bekendgemaakt. De radar van vliegveld Twente gooit opnieuw roet in het eten.
De hal zou bij chauffeurscafé Frans op de Bult komen, nadat al verschillende plekken in Twente waren bekeken en afgevallen.

Slechts paar honderd meter verder

Een van die locaties was vliegveld Twente, maar dat bleek onmogelijk. Ook toen al was de radarinstallatie daar de oorzaak van. De radar maakt hoogbouw in de directe omgeving onmogelijk en voor een overdekte skipiste is wel een hoge hal nodig. Dus werd op een grotere afstand van het vliegveld gekeken.
De Twentse bestuurders en de provincie Overijssel dachten met een plek bij Frans op de Bult, slechts enkele honderden meters van het vliegveld, van die beperking af te zijn. Maar ook daar blijkt een skihal het radarsignaal in de weg te staan. De beperking geldt voor gebouwen in een straal van zeshonderd meter

Verder zoeken

Het plan voor een overdekte skihal in Twente is nog niet van de baan: de Regio Twente zoekt samen met Snow Palace International verder naar een andere locatie. De regio vindt de skihal belangrijk voor de werkgelegenheid in Twente en het aantrekken van toeristen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.