Betaald voetbal

Jans baalt van arbitrage: "Ik begrijp de rode kaart, maar daarvoor moet gefloten worden voor buitenspel"

Trainer Ron Jans zag zijn FC Twente vanmiddag gelijk op gaan met Feyenoord, maar wist ook dat zijn ploeg na de rode kaart van Vaclav Cerny kansloos was voor een punt of meer. Kort voor rust ging het mis voor Twente.
"Geweldige vrije trap van Kökcu en daarna de rode kaart", begint Jans met zijn analyse. "Ik begrijp die rode kaart wel als ik het beeld zie. Hij gaat over de bal heen en staat op het been. Alleen daarvoor gaat Gimenez alleen door op de keeper en dat is buitenspel. Alleen Lars Unnerstall pakt die bal en die bal komt weer bij Feyenoord. Dan vind ik dat er moet worden afgefloten. Dus dat was een hele ongelukkige fase waarin de wedstrijd beslist is en dan wordt het een sof-tweede helft. De conclusie voor mij is dat wij ons op dit moment kunnen meten met Feyenoord, maar met tien man niet."

Tzolis en Cerny

Niet alleen Cerny zal er komende week niet bij zijn, maar ook de Griek Christos Tzolis viel geblesseerd uit en dus moet Jans even puzzelen voorin. "Ik denk dat wij Tzolis door de knie even kwijt zijn en Vaclav zou vast niet vrijgesproken worden. Maar ik hoop dat het bij een wedstrijd schorsing blijft. Want zijn intentie is absoluut niet om het been te raken. We worden steeds geroemd om de brede selectie, dus dat moeten we maar bewijzen. En we moeten ook weer bewijzen dat vandaag geen keerpunt is in waar we mee bezig zijn."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.