nieuws

Leerlingen van scholengemeenschap Reggesteyn maken 150 meter aan vlaggen

Vlaggenlijn van Reggesteyn
Vlaggenlijn van Reggesteyn
Ruim 700 scholieren van de Christelijke Scholengemeenschap Reggesteyn in Nijverdal hebben de afgelopen weken gewerkt aan het maken van vlaggen met als thema 'Vrijheid'. In totaal heeft dit een lijn van 150 meter opgeleverd met vlaggen die allemaal handgemaakt zijn.
Vanuit de organisatie rondom 70 jaar vrijheid in de gemeente Hellendoorn is er nagedacht over het betrekken van jongeren bij het thema 'Vrijheid'. In samenwerking met CSG Reggesteyn, het jongerenwerk van stichting De Welle en kunstenares Larissa Vanmechelen hebben ruim 700 leerlingen vlaggen gemaakt. Tijdens de les kregen de leerlingen de vraag wat vrijheid voor hen betekent en wat zij het meest zouden missen als deze er niet meer zou zijn. Dit heeft geresulteerd in een heel divers en kleurrijk aanbod van vlaggen.
De vlaggenlijn wordt deze week aan het Keizerserf in Nijverdal opgehangen als onderdeel van de activiteiten rondom 70 jaar vrijheid. Het is de bedoeling dat deze een maand blijven hangen tot de activiteiten afgelopen zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.