Nieuws

Zo gaat het nu met de amazone die op de Military van haar paard viel

Roxana Graman debuteerde op de Military Boekelo
Roxana Graman debuteerde op de Military Boekelo © Orange Pictures
Roxana Graman uit Schuinesloot maakt het 'naar omstandigheden prima'. Dat zegt een woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Graman viel zaterdag met haar paard tijdens onderdeel crosscountry op de Military in Boekelo. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht.
Sinds zondag is ze weer thuis om te herstellen van onder meer een zware hersenschudding en flinke spierpijn. Verder heeft ze nog geen volledig zicht in haar linkeroog, maar dat is niet ongebruikelijk na een zware hersenschudding.
"Maar het moet ook geen dagen meer duren, anders moet ze wel nog een keer nader onderzocht worden. We hebben echter goede hoop dat er geen blijvende schade is", laat Serita Vossen, de persoonlijk assistente van Graman, maandag weten. "En daar moeten we heel blij mee zijn, want het had natuurlijk veel erger kunnen aflopen nadat ze 600 kilo op zich heeft gekregen. We zijn ook erg tevreden over de snelle hulp en goede zorgen na de val vanuit de organisatie."

Hindernis weggehaald

Graman kwam onder haar paard terecht toen ze viel bij de laatste hindernis. Verschillende combinaties gingen onderuit bij dat obstakel, dat daarom later is weggehaald. Vrij snel na de val was al duidelijk dat haar paard, Forever, geen blessure had opgelopen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.