Nieuws

Vrijwilligerswerk in ruil voor een schoon voetbalshirtje

Een voetballer van ASC met een bewoner
Een voetballer van ASC met een bewoner © Eigen foto
Het klinkt als een goede deal; vrijwilligerswerk doen bij een woonzorgcentrum, in ruil voor fris gewassen voetbaltenues. Bijna dertig leden van ASC Dalfsen steken binnenkort de handjes uit de mouwen in woonzorgcentrum Rosengaerde.
Om de samenwerking een vliegende start te geven, kwam een deel van het elftal zaterdag al een kijkje nemen in het woonzorgcentrum. De spelers gingen lunchen samen met de bewoners en de medewerkers. Sommige bewoners waagden zich zelfs al aan een potje tafelvoetbal tegen de voetbalspelers. 

Pannenkoeken

Daarnaast kregen de ASC’ers een rondleiding en werden er ideeën bedacht voor het doen van vrijwilligerswerk. Zo is er al geholpen met het opruimen na een barbecue, maar binnenkort gaan de voetballers ook pannenkoeken bakken voor bewoners en cliënten. 
Vrijwilligerswerk in ruil voor een schoon voetbaltenue
Vrijwilligerswerk in ruil voor een schoon voetbaltenue © Eigen foto

Verjonging

Vrijwilligers zijn volgens Roosmarijn Koetsier van Rosengaerde ontzettend belangrijk. "We hebben ruim driehonderd vrijwilligers, we kunnen eerlijk gezegd niet zonder ze", zegt Koetsier. Ze zijn dus hard nodig, wel hoopt het woonzorgcentrum met dit soort vrijwilligersacties voor een verjonging in het vrijwilligersteam te zorgen. "We vinden het heel leuk om ook wat meer jongeren aan te trekken", aldus Koetsier.
Rosengaerde gaat als tegenprestatie de shirts, broeken en sokken van het team na elke wedstrijd wassen. Dus binnenkort hangen er ASC shirts in de linnenkamer van het woonzorgcentrum. "We hebben onze eigen linnendienst, we wassen dus behoorlijk door", zegt Koetsier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.